expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2015-05-21

EUROPA

Ar žinote, koks šiuo metu vyksta konkursas, kuris yra susijęs su Europa ir kuriame dalyvauja Lietuva? Neatspėjote. Tai - ne Eurovizija! (Bent jau ne apie ją kalbu). Mūsų senutėje Europoje vyksta kai kas man įdomiau - gražiausio EUROPA pašto ženklo rinkimai!


Pirmas EUROPA pašto ženklas buvo išleistas 1956 m. ir tapo Europos šalių integracijos ir bendradarbiavimo simboliu. Šiuos pašto ženklus leidžia Europos šalių pašto įmonės ir jie visi turi EUROPA logo. Savaime suprantama, jų pagrindinė ir vienintelė tema yra Europa, o jų misija - skatinti domėtis Europos šalių bendromis šaknimis, bendra kultūra, istorija bei jų bendrais ateities siekiais. Kad tai pasiekti būtų lengviau, kiekvienais metais konkursas turi skirtingas temas, o jos skelbiamos keli metai prieš patį konkursą.

Lietuvoje pašto istorija pradedama skaičiuoti nuo 1562 m. liepos 11 d., kai LDK ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto iniciatyva buvo pradėtas organizuoti reguliarus pašto vežimo maršrutas Vilnius-Krokuva-Viena-Venecija, kuomet laiškai Vilnių iš Krokuvos pasiekdavo per septynias dienas. Gražiausio EUROPA pašto ženklo rinkimuose mes dalyvaujame nuo 2001 m. Šių metų tema - Senieji žaislai, o mūsų pašto ženklai šia tema atrodo štai taip: 

  
Visai neblogai, nors tiesą sakant aš net neįtariau, kad mūsų proseneliai turėjo tokius medinius galvosūkius-dėliones ir juos mėgo. Mano kraujyje matyt kažkas yra išlikę, nes prieš porą metų būtent tokių galvosūkių rinkinį padovanojau broliui per kalėdas :)

Jei norite išvysti kitų šalių konkursinius pašto ženklus ir prabalsuoti už mūsų galvosūkius, apsilankykite čia. Tai nieko nekainuoja, o reiškia netgi labai daug. Balsavimas vyks iki šių metų rugpjūčio 31 d.

 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą