expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2015-04-13

SALOTOS, KURIOS PATIKTŲ NET BLIUSKEI


Jei pasauly nebūtų paukštienos, gyvenimas būtų negyvenimas. Net mano katė, kuri gyvena Lietuvoj ir turi nuosavą "fazendą", nemėgsta kačių maisto, kuris padarytas su žuvim, kiauliena ar jautiena, užtat yra visiškai pamišusi dėl vištienos, antienos ir kalakutienos. Kaip ir mano katė, aš mėgstu skonių įvairovę, todėl ieškau būdų kaip įdomiau, įmantriau, o kartais ir egzotiškiau paruošti tą mūsų taip mėgiamą vištieną. 

BLIUSKĖ

Mano visų laikų mėgstamiausias patiekalas yra vištienos salotos su melionais, kiviais, rukola bei medaus ir garstyčių padažu. 

Savaime suprantama, šioms salotoms reikės
  • Vištienos krūtinėlės (ar kelių);
  • Mėgiamų prieskonių vištienai (druskos, pipirų, penkių kiniškų prieskonių, baziliko, česnako ir pan.);
  • Trečdalio meliono (arba kiek Jums norisi);
  • Poros kivių (arba kiek Jums norisi);
  • Poros saujų rukolos (atspėjote - arba kiek Jums norisi);
  • Medaus ir garstyčių padažo (jį galite įsigyti jau paruoštą arba pasidaryti patys, sumaišę medų su garstyčiom ir trupučiu citrinos sulčių).

Ruošiam! Vištienos krūtinėles supjaustome kubeliais arba juostelėm, sumaišome su prieskoniais ir iškepame keptuvėje. Tuomet dubenį išklojame rukola, dedame kubeliais pjaustytus kivius, melioną, iškeptą vištieną, o ant viršaus - medaus ir garstyčių padažą. Atrodo labai nekaltas dubenėlis salotų, bet patikėkite, sotūs jausitės ilgai. 
  


SKANAUS! :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą