expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2015-03-17

JORKO KAČIŲ TAKAS

Jorkas pirmiausia garsus tuo, kad jį, daugiau nei prieš 1000 metų, įkūrė vikingai. Jame yra vikingų muziejus, vyksta archeologiniai kasinėjimai, prie kurių gali prisijungti kiekvienas norintysis, ir, žinoma, mano vis dar mėgstamiausia atrakcija - kačių takas. 

Katės - neatsiejama Jorko dalis nuo pat miesto įkūrimo. Dėl jų devynių gyvybių manyta, kad jos neša laimę. Pirmosios kačių skulptūros ant namų atsirado tam, kad nuvytų blogas dvasias, taip pat žiurkes ir peles, ir, savaime suprantama, kad pritrauktų sėkmę ir gerą sveikatą.

Kačių taką jungia 21 katės skulptūra, kurias gali aptikti ant palangės, stogo ar tiesiog namo sienos. Atrodo, kas čia tokio, bet patikėkit, šitam iššūkiui reikia labai gerų akių ir daug kantrybės. Lankstinuką su tako planu galite rasti čia.

Ieškoti kačių patariu ne tik kačių mylėtojams, bet ir visiems kitiems. Beieškant skulptūrų, nejučia apeini visą miesto centrą, užklysti net ten, kur tikrai nebūtum pagalvojęs užsukti. Tai tikrai pats originaliausias ir įdomiausias būdas pažinti nepažintą vietą :)   


RASKITE KATYTĘ! :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą