expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2014-12-06

NIEKO NEKAINUOJANČIŲ DOVANŲ IDĖJOS

Jau esu minėjusi, kad dovanas pradedu pirkti gerokai pusę metų prieš šventes. Taip paskirstau išlaidas dovanoms ilgesniam laiko tarpui, o kartais, pasinaudojus akcijomis ir parduotuvių pasiūlymais, ir sutaupau. Tačiau ką daryti, kai iki švenčių lieka vos kelios savaitės, o kišenėse švilpia vėjelis. Pasidalinsiu su Jumis keliomis idėjomis, kaip išsisukti iš tokios padėties. 

***

Pats paprasčiausias ir lengviausias būdas yra pereiti parduotuves ir pririnkti mėginukų. Juos galima gražiai įpakuoti į permatomą floristinį popierių, perrišti gražiu kaspinėliu, pridėti atvirutę ir voila!



  
***

Kita idėja yra įvairiausi parduotuvių pasiūlymai, kai perki vieną prekę, o kitą gauni nemokamai. Anglijoj dažnai galima aptikti pasiūlymų trys už dviejų kainą. Pvz., esant tokiam pasiūlymui plaukų priemonėms, nusipirkite šampūną ir kondicionierių sau (juos visada sunaudosite), o draugei paimkite plaukų šepetį ar kaukę nemokamai.


***

Ištuštinkite klientų lojalumo kortelių taškus, o jei įmanoma, paverskite juos į didesnės sumos kuponus, kuriuos panaudosite dovanoms pirkti. 

***

Apsilankykite turistų informacijos centre arba kelionių agentūroje ir parinkite visokiausių nemokamų lankstinukų su siūlomomis aplankyti vietomis. Jais pasinaudodami, suplanuokite dvylika išvykų (po vieną kiekvienam mėnesiui) artimam žmogui. Tai nėra sunku, ypatingai, kai internete galima rasti visus tvarkaraščius, viešbučius, lankytinų vietų aprašymus ir kitą keliauti reikalingą informaciją. Nepatingėkite patyrinėti, kur pigiau pirkti bilietus į lankytinus objektus - ar kasoje, ar internetiniame lankytino objekto puslapyje, ar vietiniame turizmo informacijos centre. Pasistenkite surasti kuo daugiau informacijos apie atrakcijas, atitinkančias artimo žmogaus pomėgius ir interesus. Kaip visa tai pateiksite, tėra Jūsų išmonės reikalas. Galite viską atspausdinę sudėti į dvylika atskirų vokų. Galite viską susegę pateikti kaip vieną knygą arba kaip dvylika atskirų knygučių. Išmonei ribų nėra :)


***

Šita mintimi esu jau su Jumis pasidalinusi ir jos aprašymą galite rasti čia. Tai yra nuotraukų ir prisiminimų kubas, kurį galima lengvai paversti kalėdinės eglutės žaisliuku. O kad jis dar labiau primintų kalėdas, galima jame prirašyti kalėdinių palinkėjimų ir į vidų įdėti mandariną.


***

Kita dovana gali patikti tiems, kas mėgsta suktis virtuvėje. Surinkite savo pačių mėgstamiausių ir dažniausiai gaminamų patiekalų receptus. Juos atspausdinkite, o dar geriau, nurašykite ranka ant kortelių arba susekite juos į knygą. Iliustruokite savo pačių darytomis nuotraukomis ir padovanokite kartu su savo keptais sausainiais. 

***

Ir paskutinė idėja - pereiti visas papuošalų dėžutes ir spinteles. Net neabejoju, kad atrasite naujų su etiketėmis auskarų ar žiedų, o virtuvėje - besislepiančių arbatų, šokoladų ar net puodelių. Jei turite skirtingų arbatų, padarykite skirtingų skonių rinkinuką. Įdėkite jį į puodelį, pririškite prie šokolado plytelės ir greita dovanėlė paruošta! 





***

Tai tik keletas mano idėjų, kurias visas galima patobulinti pagal savo skonį. Namuose ruoštų kaukių, darytų muilų ar nertų nėrinių net neminėjau, nes ne visi tai sugebame, o be to tai reikalauja ir tam tikrų produktų ar medžiagų. Taigi, sėkmingos Jums dovanų medžioklės! :)

  


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą