Game over... Vasaros nebėra, bet yra ruduo ir... obuoliai! :) Kas ruošia obuolienes, kas spaudžia obuolių sultis, o aš kepu obuolių pyragą. Maniškis visų mėgiamas, o svarbiausia - labai lengvai padaromas. Dalinuosi jo receptu ir siūlau tuo įsitikinti.
JUMS REIKĖS:
3 obuolių (4 jei obuoliai maži);
1 indelio saldaus kondensuoto pieno;
1,5 stiklinės miltų;
0,5 su kaupu arba 1 gerai nubraukto a. š. kepimo miltelių (aš dažniausiai šią dalį užmirštu, bet vis tiek gerai gaunasi);
2 kiaušinių;
1 a. š. vanilinio cukraus.
RUOŠIAM:
Obuolius nuskutame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Tuomet į dubenį su obuoliais supilame kondensuotą pieną, įmušame kiaušinius, suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei vanilinį cukrų, išmaišome.
Pyrago masę suverčiame į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min. Aš dažniausiai įduriu į pyragą peilį ir jei peilis lieka sausas, žinau, kad pyragas iškepęs.
Pyrago masę suverčiame į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min. Aš dažniausiai įduriu į pyragą peilį ir jei peilis lieka sausas, žinau, kad pyragas iškepęs.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą